От днес влиза в сила забраната за движение на пътни

...
От днес влиза в сила забраната за движение на пътни
Коментари Харесай

От днес в София влиза в сила забраната за движение на каруци

От през днешния ден влиза в действие възбраната за придвижване на пътни транспортни средства с животинска двигателна сила /каруци/ по улиците за публично прилагане на територията на Столична община – с граници, заключени в карето сред автомагистрала „ Европа “, Източна, Западна и Южна дъга на Околовръстен път /СОП/, оповестяват от Столичната община, съобщи Българска телеграфна агенция.

Контролът по осъществяване на тази Наредба се реализира от Столичния инспекторат ,

Столична дирекция на вътрешните работи - бранш „ Общинска полиция “ и дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столичната община.

При определяне на нарушавания, способените органи задържат

за отговорно бранене транспортното средство до поискването му от притежателя и го връщат след възнаграждение на разноските по виновното бранене. Животните, употребени за задвижване на транспортни средства с животинска двигателна сила, се предават на Оперативна програма „ Екоравновесие “ и се връщат на притежателя след възнаграждение на разноските за виновна бранене, развъждане и лекуване.

На 10 януари тази година Столичният общински съвет одобри отчет по отношение на приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за организация на придвижването на цялата територия на Столична община.

Забраната се постанова поради чести нарушавания на водачите на каруци като лишаване на преимущество, придвижване по тротоари ,

придвижване в насрещното платно. Освен това конете и катърите, употребявани като животинска двигателна сила, съвсем постоянно са зле гледани, недохранени , не се обезпаразитяват и не им се дава нужната ветеринарно-медицинска грижа, показаха при разискването на отчета през февруари неговите вносители, общинските съветници Карлос Контрера и Борислав Иванов. Те чакат след наложената възбрана възстановяване на уличното придвижване, на пътната сигурност и на чистотата, защото постоянно с каруци се прави нелегално превозване и изхвърляне на боклуци.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР