От днес влиза в сила забрана за цялата територия на

...
От днес влиза в сила забрана за цялата територия на
Коментари Харесай

Забраняват ментоловите цигари в целия ЕС

 От през днешния ден влиза в действие възбрана за цялата територия на Европейския съюз за продажба ментолови цигари, оповестяват новинарските организации.

Забраната е част от регулацииите от Директивата за тютюневите изделния на Европейски Съюз, която беше призната през 2014 година След редица тежки договаряния и доста сериозен отпор от тютюневия отрасъл, в това число оспорвана и в съда, тя беше наложенва в последна сметка през 2016 година, само че с гратисен интервал за ментоловите цигари. Сега този гратисен интервал към този момент завършва.

В директивата, с изключение на възбрана за ментоловите цигари, се включва още и условие 65% от опаковката на на цигари и тютюневи произведения да бъде заета от обръщение против тютюнопушенето - предизвестия за вредата от него и въздействащи фотоилюстрации.

Идеята е по този метод да се понижи делът на пушачите измежду по-младите хора в страните членки на Европейски Съюз. Именно това е и повода да се наложи бан над ментоловите цигари.

Според изследване от 2019 година на Медицинския университет на Южна Каролина в Съединени американски щати ментоловите тютюневи произведения са в пъти по-трудни за отричане от пушачите.

Редица здравни специалисти излязоха с позиция по тематиката, потвърждавайки че тютюните с ментолов мирис може да са даже по-опасни от елементарните цигари, защото при ароматизираните тютюни пушачът вдишва по-голямо количество никотин и въглероден монооксид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР