От днес влиза в сила забрана за продажба на тютюневи

...
От днес влиза в сила забрана за продажба на тютюневи
Коментари Харесай

Забраната за ментолови цигари в ЕС влезе в сила


От през днешния ден влиза в действие възбрана за продажба на тютюневи произведения с мирис на ментол в страните от Европейския съюз. Решението е взето още през 2016 година в границите на пакета от ограничения за битка с тютюнопушенето, само че влиза в действие едвам в този момент. Причината за това е, че за производството на цигари с мирис на ментол, които заемат над 3% от пазара на тютюневите произведения, беше очакван временен интервал до 2020 година, написа „ Дойче веле ”, съобщи БГНЕС.

Забраната за продажба на цигари и тютюн с разнообразни типове мирис влезе в действие през 2019 година, до момента в който за останалите тютюневи произведения ограниченията ще стартират да работят от 2024 година Сред тях е и задължението на опаковките на тютюневите произведения да бъдат отпечатани предупредителни фотоси и надписи за вредата от тютюнопушенето, които да заемат 2/3 от всяка страна.

Защо цигарите с ментол са изключително рискови?

Най-големият проблем при ментола е, че има охлаждащ и болкоуспокояващ резултат, изяснява Катрин Шалер от немския център по онкологични проучвания. Благодарение на това димът се вдишва по-лесно, което прави целия развой на пушене по-приятен за начинаещия пушач.

По оценка на Световната здравна организация, поради здравословни проблеми, провокирани от тютюнопушенето 8 милиона души годишно умират от преждевременна гибел.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР