От днес влиза в сила вторият пакет от санкции на

...
От днес влиза в сила вторият пакет от санкции на
Коментари Харесай

Влиза в сила вторият пакет от санкции на САЩ срещу Русия, заради инцидента в Солсбъри


От през днешния ден влиза в действие вторият пакет от наказания на Съединени американски щати против Русия, поради случая в Солсбъри. Вторият пакет от наказания е в границите на закона „ За надзор на химическите и биологични оръжия “ и е поради „ делото „ Скрипал “. Той се вкарва, защото съгласно Вашингтон Москва не е предоставила нужните гаранции за неприлагане на химическо и биологично оръжие.

Първият пакет влезе в действие на 27 август 2018 година и в сходство с него бе прекъсната американската помощ за Русия по закона за едностранна помощ от 1961 година

Вторият пакет от наказания включва ограничавания за съветския държавен дълг и заричане на Вашингтон да противодейства за предоставяне на заеми на Москва или продължаването им от интернационалните финансови организации като Световната банка или МВФ. На американските банки ще бъде неразрешено да вземат участие в първично разпространение на съветския върховен дълг, номиниран не в рубли и кредитиране на държавното управление на Русия не в рубли. Освен това ще бъде въведена възбрана за износ за Русия на продукция с двойно предопределение, която може да бъде употребява за разработка на химическо или биологично оръжие. Предвиждат се и редица административни ограничения, в това число на дипломатическо равнище, а също по този начин и във връзка с полетите.

Москва към този момент не чака последици. Международната рейтингова организация S&P Global Ratings счита също, че новите американски наказания няма да окажат въздействие върху суверенния рейтинг на Русия, който в този момент е на капиталовото равнище „ ВВВ- “.

От Moody`s считат, че въздействие в близко бъдеще няма да има, само че опасения върху дълготрайните стопански вероятности съществуват, главно поради нуждата от достъп до вложения на софтуерните компании.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР