От днес влиза в сила обещанието за 6,7% увеличение на

...
От днес влиза в сила обещанието за 6,7% увеличение на
Коментари Харесай

Деница Сачева: Абсурдно е да се говори, че прикриваме безработицата, това е теза на троловете

От през днешния ден влиза в действие обещанието за 6,7% нарастване на минималната пенсия и по този начин тя става 250 лева, което ще коства на страната към 440 млн лв.. Над два милиона и 90 хиляди пенсионери ще получат нарастване на размерите на получаваните от тях пенсии или добавки. В резултат на осъвременяването и на нарастванията се чака междинният размер на пенсията да бъде към 420 лв.. Таванът на пенсията остава 1200 лв., като към 25 000 са пенсионерите, които взимат този таван. Това показа в студиото на "Тази заран " в ефира на bTV министърът на труда и обществената политика Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.

,,Кризата, която беше неочаквана, ощети средствата в професионалните фондове, загубите са за към 685 млн. лв.. За момента ще бъде мъчно наваксването. При всички положения ще търсим вид хората да не са ощетени'', сподели още общественият министър.

От през днешния ден пенсиите се усилват с 6,7 %

Относно изказванията, че действителната численост на безработните у нас се прикрива преднамерено, министър Сачева акцентира, че сходно нещо няма по какъв начин да се случи, защото данните за безработицата може ясно да се видят на страницата на Агенцията по заетостта.

Абсурдно е да се приказва, че безработицата се укрива. Това е някаква теза на троловете, които заобикалям да чувам и проследявам, уточни тя и добави, че през последните седмици повече хора намират работа, в сравнение с губят.

Мрачна прогноза: До края на годината се чака безработните да надминат 330 хиляди

По отношение на мярката 60/40 Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е заяви, че през днешния ден следва на съвещание на кабинета да бъде признат новият дизайн на мярката, която ще разшири своя обсег на деяние и посредством нея ще бъдат подкрепени лекарите по дентална медицина, частните градини и частните ясли.

Министър Сачева с детайлности за новия дизайн на мярката 60/40

Благодарение на тази скица запазихме към 150 000 действителни работни места и бяха подадени 17 000 заявки за към 300 000 служащи и чиновници. Настоящите усъвършенствания по мярката 60/40 ще ни разрешат до 30 септември да запазим към 300 000 работни места, означи още общественият министър.

,,Законът за обществените услуги към този момент е в действие и той работи, като е стихотворец ангажимент да бъдат направени усъвършенствания по някои от членовете му. Има подадена тъжба от Българска социалистическа партия в Конституционния съд, съгласно която въпросният закон е противоконституционен, само че съдът още не се е произнесъл. Според обаче претекстовете в жалбата са неоснователни и няма нищо противоконституционно в Закона за обществените услуги'', приключи министърът на труда и обществената политика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР