От днес влиза в сила новият График за движение на

...
От днес влиза в сила новият График за движение на
Коментари Харесай

Влиза в сила новият график за влаковете

От през днешния ден влиза в действие новият График за придвижване на влаковете на „ БДЖ-Пътнически транспорти “ ЕООД. В множеството райони на страната се резервира до момента настоящият график за придвижване. Това оповестиха от пресцентъра на БДЖ.

При правенето на новата транспортна скица, националният железопътен транспортьор всяка година съгласува придвижването на бързите и пътническите влакове с регионалните и общинските администрации по места. Това се прави за възстановяване на транспортното обслужване на популацията, по тази причина и огромна част от направените промени в новия График за придвижване на влаковете са съобразени с постъпили оферти от тяхна страна. Друга част от измененията са свързани с обосновани претенции на постоянни клиенти, а трети – с повишение рентабилността на транспортите и ефикасното потребление на наличния преносим състав.

През идната година ще се резервира размерът на транспортите, заложен в подписания контракт с страната за осъществяване на публични транспортни услуги. Превозът на пасажери ще се прави с общо 572 влака, от които: 16 интернационалните бързи влака (като 4 от тях ще се движат единствено през летния сезон), 78 бързи влака (5, от които ще се движат единствено в избрани дни от седмицата), 136 пътнически влака и 342 крайградски пътнически влака.

Движението на влаковете в секторите с максимален брой пасажери в работните дни ще се реализира на по-чести шпации и през 2019 година В утринните часове влаковете по направлението Перник-София още веднъж ще се движат на период от 20 минути, а в следобедните часове и вечер ще пътуват в посока София-Перник на период от 40 минути.

По маршрута Лакатник-Своге-София влаковете ще се движат в утринните часове още веднъж на период от 30 минути, а в следобедните часове и вечер ще пътуват в противоположното направление (София-Своге-Лакатник) на всеки 60 минути.

В сектора Пловдив-Асеновград ще бъде непокътнато до момента настоящото разписание и придвижване на влаковете на период от 60 минути.

С влизането в действие на новото разписание се резервира ежедневното придвижване на директния интернационален трен от Истанбул за София, както и интернационалната връзка София- Крайова, която се реализира със утринния трен София-Видин и обедния Видин-София.

През летния сезон (от м. юни до м. октомври), се възнамерява да се резервира придвижването на сезонния трен Солун-София-Солун. Влакът отпътува от София в петък и идва в Солун в събота заран, а в противоположната посока потегля от Солун в неделя вечер и идва в София в понеделник заран.

За пътуващите по направлението София-Букурещ директните вагони още веднъж ще се движат единствено през лятото, а през останалото време ще се постанова пасажерите да се прекачват на гара Русе на и от мотриса, която ще се движи по маршрута Букурещ-Русе-Букурещ.

По направлението София-Белград напредването с директния трен от София ще се реализира единствено в интервала от 14.06.2019 година до 16.09.2019 година

При създаването на новото разписание, транспортната скица и интервалите на придвижване на влаковете са съобразени в оптималната степен с размерите и структурата на транспортите, както и с техническите благоприятни условия и потенциала на преносимия състав.

В Графика са взети поради и плануваните по-мащабни поправки по железопътната инфраструктура, с оглед при тяхното пускане, корекциите в маршрутите и разписанията на влаковете да са минимални. Например за сектора София-гара Искър- Казичене-Елин Пелин, поради предстоящите поправки са създадени написания на влаковете по различен маршрут през гара Подуяне. Това е направено, с цел да бъдат избегнати бъдещи промени в разписанието на влаковете, движещи се по цялата южна жп мрежа.

За възстановяване транспортното обслужване на столицата и понижаване времето за престой на Централна гара София за интервала на новия График за придвижване на влаковете е плануваното някои влакове за гара Банкя да не стартират или завършват придвижването си на/в гара София, като смяната на маршрутите е отразена в електронния справочник на формалната интернет страница на БДЖ.

При по този начин създадената скица се основава директна връзка от гарите и спирките от северозападната част на столицата – Банкя, Божурище, Волуяк, Обеля, Връбница и Надежда с гарите и спирките в източната част на града – Подуяне пътническа, Подуяне междинен регион, сп. Смирненски, сп. Искърско шосе, гара Искър и гара Казичене.

Подробна информация за новия График за придвижване на влаковете клиентите на „ БДЖ-Пътнически транспорти “ ЕООД могат да получат от чиновниците на гишета „ Информация ” и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информативен телефон 0700 10 200 или от електронния справочник на формалната интернет страница на сдружението: www.bdz.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР