От днес властите в Латвия въвеждат извънредно положение за три

...
От днес властите в Латвия въвеждат извънредно положение за три
Коментари Харесай

Затягат мерките в Латвия, ръст на смъртността от COVID в Русия

От през днешния ден управляващите в Латвия вкарват изключително състояние за три месеца поради разпространяването на ковид. Същевременно райони в Испания и Австралия отстраняват рестриктивните мерки.

Мерките в Латвия засягат най-много хората без документ за имунизация против Covid-19 или за прекарали заболяването. Те ще могат да пазарят единствено в магазини за артикули от първа нужда, без достъп до комерсиалните центрове, да вземем за пример, където би трябвало да се обезпечи надзор на посетителите. Ваксинацията ще бъде наложителна в целия обществен бранш.
Училища ще работят в същия режим, само че с маски за учителите и децата и постоянни проби.

Преждевременният отвод на доста хора да съблюдават ограниченията, наложени поради пандемията, е причина за растежа на смъртността от Covid-19 в Русия, акцентират съветски специалисти. Те допълват, че носенето на маска при заразяване дава късмет за по-леко протичане на заболяването.

В някои райони в Испания още веднъж са позволени танците в нощните заведения. Те бяха неразрешени още при започване на пандемията. Страната отстрани съвсем всички ограничавания, откакто към този момент 78% от популацията е изцяло имунизирано.

Празник за 5-милионното население на най-големия град в Австралия Сидни след края на локдауна - над 100 дни. Премиерът на щата Нов Южен Уелс Доминик Пероте акцентира, че това се дължи на постигнатата цел за цялостно имунизиране на 70 % от хората и поздрави жителите на щата: " Това бяха 100 дни на кръв, пот и никаква бира, само че сме назад в играта ".

Почти 62 на 100 от австралийците над 16 години са изцяло ваксинирани против Covid-19. След като този % се увеличи до 80, страната ще стартира последователно отваряне на държавните си граници, които са затворени от март 2020 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР