От днес вече е напълно възстановено движението по столичния булевард

...
От днес вече е напълно възстановено движението по столичния булевард
Коментари Харесай

Започна разчистването на автомобили от паркинга до Националния стадион

От през днешния ден към този момент е изцяло възобновено придвижването по столичния бул. Христофор Колумб. Там беше направена цялостна реорганизация и към този момент има нов бул. с тротоари и осветяване. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при ревизия на работата по бул. " България ". Там ремонтът продължава. Очаква се на 10 септември придвижването да бъде изцяло възобновено и в двете платна. Започна и разчистването на коли от безплатния до момента паркинг към Националния стадион " Васил Левски ".


Дължината на ремонтиращата се сега права по бул. " България " е 1 километър, а цената - 13,5 млн. Заплаща се, обаче, поетапно, съгласно свършената работа. Днес стартира слагането на първия слой асфалт върху железна мрежа, ситуирана по целия ремонтиран сектор. Целта на мрежата е заздравяването на новата настилка.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Утре да работят по оттоците и шахтите, в четвъртък да стартират и да завършат цялостното асфалтиране на износващия пласт. В петък да се остави да изстине асфалта и от вечерта петък против събота придвижването да бъде пуснато.
В събота придвижването по бул. " България " ще се обърне и ще стартира ремонтът в прилежащото платно по посока центъра. А от на следващия ден стартира още един ремонт - Източната дъга в сектора от кръговото на ул. " Продан Таракчиев " до квартал " Христо Ботев ". Там придвижването ще бъде затворено напълно.

Започна и разчистването на коли от безплатния до момента паркинг към Националния стадион " Васил Левски ". От 1 септември паркирането в региона ще коства по 1 лев за първите 4 часа, а за всеки идващ час - по 2 лв.. Ще бъдат разчертани места за 100 автомобила.
Николай Стойнев, зам.-председател на СОС: Тук имаше над 350 коли, наоколо е спирката на метрото, спирка на рейсове, спирка на трамваи, метод към Борисовата градина, в действителност хората не могат да се придвижат. Сигурен съм, че след 1 септември всички ще усетят разликата.
Използвалите паркинга до момента, обаче, не са удовлетворени.
Дария Илиева: Живеем в крайградската зона, работим в центъра, нямаме метро, нямаме с какво друго да пътуваме. Това е единственото място, където можем през работния ден да си оставим колите.Милчо Илиев: Така че ни слагат за следващ път в патова обстановка.
Пазарът за спортни артикули пред стадиона остава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР