От днес във Великобритания влезе в сила забраната за употреба

...
От днес във Великобритания влезе в сила забраната за употреба
Коментари Харесай

Великобритания забрани употребата на райски газ за развлечение

От през днешния ден във Англия влезе в действие възбраната за приложимост на божествен газ, прочут още като " газ на смеха ", за забавление, а хората, които бъдат хванати да го създават, доставят или продават, са застрашени от тежки присъди, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

Веществото, което провокира възприятие на еуфория, релаксация и отделяне от действителността, закупи особена известност най-много измежду младежите, само че съгласно държавното управление използването му подхранва нарушение на публичния ред и съставлява заплаха за здравето.

" Твърде дълго време използването на този опиат на публични места е допринасяла за антисоциално държание, което е в ущърб на обществото. Няма да го приемем ", съобщи английският министър на полицията Крис Филп в изказване.

Съгласно новата възбрана хората, които неведнъж са злоупотребявали с божествен газ, могат да бъдат наказани на санкция или до две години затвор, а оптималното наказване затвор за разпространяването му се удвоява на 14 години.

По данни на здравното министерство райският газ е третият по разпространеност опиат, използван от лица на възраст сред 16 и 24 години, а интензивната приложимост на може да докара до анемия, а в по-тежките случаи - до увреждане на нервите или парализа.

През септември министърът на вътрешните работи Сюела Бревърман съобщи, че хората са " изтощени " от използването на опиати на публични места.

Забраната не важи за законната приложимост на райския газ, в това число за медицински цели, зъболечението и така нататък Няма да се изискват лицензи, само че потребителите ще би трябвало да могат да потвърдят, че законно имат веществото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР