От днес важат новите правила за пътуване до Гърция. Властите

...
От днес важат новите правила за пътуване до Гърция. Властите
Коментари Харесай

От днес са в сила новите правила за влизане в Гърция

От през днешния ден важат новите правила за пътешестване до Гърция. Властите в южната ни съседка ще позволяват непознати жители на своя територия единствено след показване на негативен PCR тест, като резултатът от него би трябвало да е преведен на британски, а в документа да са записани трите имена и номерът на паспорта или персоналната карта на пътуващия.

Тестът би трябвало да е изработен до 72 часа преди прекосяването на границата. Дори и при негативен тест и изрязни документи гръцката страна си резервира правото по свое убеждение изборно да тества влизащите в страната. До края на август пътуващите ще би трябвало да попълнят и електронен формуляр с генериран QR код.

Причината за по-строгите ограничения е откритият повишен брой инфектирани с ковид туристи, минали през " Кулата - Промахон ". През другите гранични пунктове сред България и Гърция до 29 юли ще се позволяват само товарни камиони и сезонни служащи.

Властите в Атина обмислят и наложително носене на маски във всички закрити публични пространства, като спомагателна мярка против болестта.

- Случаите на новозаразени нарастват стремглаво в Индия , където ежедневните инфекции не падат под 28 000 през последните три дни, сочи статистиката на университета " Джонс Хопкинс " в Съединени американски щати. С повече от 900 000 доказани случая на Коронавирус - 19, страната е на трето място по брой на инфектираните в света до момента, след Съединени американски щати и Бразилия. Индия обаче се подрежда на осмо място по брой на умрелите - 23 727. Миналия месец най-голямото огнище на болестта беше столицата Делхи, а сега се следи взрив на заразяванията на юг, с център град Бангалор. Това принуди градската администрация да върне най-строгите карантинни ограничения.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР