От днес в страната влизат по-строги мерки в борбата с

...
От днес в страната влизат по-строги мерки в борбата с
Коментари Харесай

Новите анти-COVID мерки вече са в сила


От през днешния ден в страната влизат по-строги ограничения в битката с ковид а, напомня БНР.

За период от 14 дни се преустановяват присъствените образователни занятия за учениците от 8 до 12 клас, както и за университетите в страната. Учениците от 1 до 7 клас включително  ще продължат присъствен образователен развой като се изключи учебните заведения, на които е издадено позволение за образование от разстояние в електронна среда от министъра на образованието и науката. Същевременно през вчерашния ден, основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев разяснява, че към електронно образование може да преминат и по-малките възпитаници, в случай че данните покажат, че това е належащо.

Кината и театрите ще работят при претовареност от 30% на залите, а нощните заведения се затварят в цялата страна.

Колективните и самостоятелни спортни мероприятия на закрито и намерено ще се организират без аудитория. Изключение се позволява за интернационалния шампионат по тенис Sofia Open 2020.

Преустановяват се груповите извънкласни действия и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови и просветителни центрове и занимални. Изключение се позволява за дейностите по ползи и занималните за възпитаници в начален и прогимназиален стадий на обучение.

Провеждането на конференции и публични мероприятия се позволява при присъединяване на не повече от 30 души.

Преустановяват се присъствените занимания в центровете за поддръжка на личностното развиване, както и организирането на екскурзии и групови визити на туристически обекти.

На всички пазари , борси и базари навън и закрито се основава организация за еднопосочно придвижване.

Новите ограничения са в действие до 12 ноември.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР