От днес в страната и Русенска област започва изплащането на

...
От днес в страната и Русенска област започва изплащането на
Коментари Харесай

В четири общини в Русенско се изплащат помощи за чумата по свинете

От през днешния ден в страната и Русенска област стартира изплащането на полагащата се помощ от 300 лева на стопанство, умъртвило животните си поради болестта „ Африканска чума по свинете “.
Припомняме, че както по-рано Actualno.com заяви, в Русенска област плануваното обезщетение ще получат 780 стопани. На 2 септември ще бъдат изплатени компенсациите на стопаните от общините Борово, Бяла, Две могили и Сливо поле. За останалите общини в района ще бъде оповестена в допълнение друга дата.
От регионалното управление акцентират, че изплащането на компенсациите на място е единствено за стопаните, които не са показали банкова сметка. Те ще получат сумата в брой, против показване на персонална карта.
Право на обезщетение имат стопанствата в 20-километровите санитарни зони към индустриалните ферми и тези с висок епизоотичен риск. Помощ ще получат притежателите, които отглеждат до 5 свине в стопанство вид „ заден двор “, не продават месо на пазара и са подхванали ограничения за разчистване и стерилизация на обектите си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР