От днес в Шанхай започна дезинфекция по домовете на заразени

...
От днес в Шанхай започна дезинфекция по домовете на заразени
Коментари Харесай

COVID-19 се завръща! Затвориха метрото в Шанхай, масово тестване в Пекин

От през днешния ден в Шанхай стартира стерилизация по домовете на инфектирани с COVID-19 поданици на града. Мярката цели да се изкорени болестта от мегаполиса, съобщи Асошиейтед прес. Екипи от хора в бели защитни костюми обикалят из домовете на инфектираните, с цел да извършат дезинфекцията.

Като част от ограниченията за битка с ковид управляващите на Шанхай през днешния ден затвориха и последните две работещи метростанции, като по този метод градът за първи път остана без работеща транспортна мрежа, по данни на локална онлайн медия.

Последните наложените ограничения в допълнение разочароваха жителите на мегаполиса, които се надяваха, че продължаващият повече от месец локдаун е към своя край, защото броят на новите случаи на болест в града понижава. Средният брой на новозаразени в Шанхай спадна до към 3000 души през миналото денонощие по отношение на приблизително по 26 000 случая на денонощие в средата на април. Властите поддържат по-голямата част от града затворен, пробвайки се да спрат разпространяването на вируса, макар че доста други страни по света разхлабват ограниченията против болестта.

Шанхай записва 6 нови смъртни случая свързани с COVID-19, като общият им брой в града набъбна до 553 от началото на епидемията.

В Пекин пък през днешния ден стартира нов тридневен интервал на всеобщо тестване, в опит на управляващите да предотвратят повтаряне на обстановката от Шанхай. Градът, в който през вчерашния ден бяха регистрирани 74 нови случая на болест, наложи локдаун в някои от кварталите, затвори 60 метростанции и забрани храненето в заведения за хранене.

В Шанхай при започване на новата вълна на разпространяване на болестта хиляди жители бяха настанени в центрове за карантиниране, откакто дадоха позитивен резултат на теста за COVID-19 или бяха в контакт с болен от ковид, напомня Асошиейтед прес.

В последните дни в няколко региона на града бяха публикувани известия, в които на жителите се нареждаше да останат по домовете си и им се забраняваше приемането на „ несъществени “ доставки като част от ограниченията, наложени за избран интервал, който би трябвало да завърши на следващия ден. Той обаче може да бъде продължен според от резултата от всеобщото тестване на популацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР