От днес в пощенските станции започва изплащането на пенсиите за

...
От днес в пощенските станции започва изплащането на пенсиите за
Коментари Харесай

От днес започва изплащането на пенсиите

От през днешния ден в пощенските станции стартира изплащането на пенсиите за месец април 2020 година Предвид въведеното изключителното състояние, изплащането ще завърши на 23 април, осведомят от "Български пощи " ЕАД. Графикът за погашение на пенсиите обгръща интервала до 16 април. На пенсионерите, които не са съумели да си получат парите до 16 април е обезпечена опция за приемане на пенсиите сред 21 и 23 април в това число. В осъществяване на Постановление на Министерския съвет, ще бъде изплатена и еднократна спомагателна сума от 40 лева на 1 246 000 пенсионери, с пенсии до 363 лева в това число.
С цел запазване на здравето както на клиентите, по този начин и на чиновниците на сдружението, от управлението на "Български пощи " приканват прецизно да се съблюдават направените графици за погашение на пенсии, да се съблюдава наложеният ред при влизането в салоните на пощенските станции за погашение на пенсии, да се съблюдава безвредно разстояние един от различен и да се носят защитни средства - маски и ръкавици.
В случай, че клиентът е възпрепятстван да посети пощенската станция за приемане на месечната си пенсия за интервала на въведеното изключително състояние, сдружението може да изплати пенсията в дома на пенсионери над 68 години, според Наредбата за пенсии на Национален осигурителен институт, след подадено заявление в пощенската станция, където пенсионерът получава персоналната си пенсия. Има опция пенсията да бъде изплатена на акредитиран представител на пенсионера, след даване на еднократно категорично пълномощие или нотариално заверено такова. Допустимо е и погашение на пенсията и добавките към нея до двукратния размер от обществената пенсия за напреднала възраст против автограф, без пълномощие, на брачен партньор (съпруга), на пълнолетни деца или на родители на пенсионера, които следва да потвърдят това свое качество като показват документите за идентичност на получателя и на пенсионера.
Във връзка с оповестеното изключително състояние, за интервала на погашение на пенсиите в пощенските станции ще бъде основана организация за предпочитано обслужване на клиенти над 60 години от началото на работното време до 12 часа, според приложените графици.
Клиентите под тази възраст, както и тези, на които се постанова да бъдат обслужвани отвън графика за пенсии, би трябвало да посещават пощенските станции отвън този времеви диапазон.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР