От днес в Пазарджик е обявено частично бедствено положение заради

...
От днес в Пазарджик е обявено частично бедствено положение заради
Коментари Харесай

Бедствено положение в Пазарджик

От през днешния ден в Пазарджик е оповестено отчасти бедствено състояние поради проблем с извозването на боклука. Бедственото състояние бе оповестено от спешния щаб за седем дни, само че може да бъде удължено. До казуса със сметосъбирането се стигна след европейска инструкция, съгласно която всички сметища отвън екологичните правила би трябвало да спрат работа. Гратисният интервал изтича в края на годината и с новата 2018 година старите сметища би трябвало да не одобряват боклуци. Така общините в Пазарджик би трябвало да извозват боклука към районното хранилище, което обаче няма оператор, съобщи Българска национална телевизия.

Обявяването на бедствено състояние разрешава на кметовете да подписват пряк контракт с компания, която да стане краткотраен оператор на депото.

Проблемът не стои единствено за община Пазарджик - 113 депа за битови боклуци в страната би трябвало да бъдат затворени. Кризата с боклука ще засегне 9 общини в Пазарджишка област, 6 - в Благоевградско, Кюстендилско и Дупница.

Подобен е казусът и за Бяла, Полски Тръмбеш и Две могили.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР