От днес в Народното събрание депутатите трябва да започнат работа

...
От днес в Народното събрание депутатите трябва да започнат работа
Коментари Харесай

Депутатите започват работа по новите правила за избор на шеф на КПКОНПИ

От през днешния ден в Народното събрание депутатите би трябвало да стартират работа по новите правила за избор на началник на КПКОНПИ. На директната ни линия е Гергана Гайдарова с повече информация.

От " Продължаваме промяната " сложиха като изискване за присъединяване и поддръжка на предстоящ кабинет точно избора на началник на комисията, като тяхното предложение е актуалният вътрешен министър Бойко Рашков.



Днес в зала влезе и проекторешение, прегледано в антикорупционната комисия в Народното събрание. Там имаше разнообразни диспути, като Движение за права и свободи предложиха свои хрумвания за условия към бъдещия ръководител на КПКОНПИ, едно от които - да е под 65 години. Бойко Рашков е на 67 години.



Дори и да се събере болшинство, което да даде старт на процедурата за избор на ръководител, то номинациите би трябвало да станат в границите на 14 дни - т.е. и времето притиска депутатите да извършат нужните гласувания.

" От Политическа партия желаят да приемем закона за КПКОНПИ, със гласоподаване в Народно събрание, а не на думи и по-късно да пристъпим към идващите дейности. Но това слага въпроса за това какъв брой време може да се държи мандата. И по тази причина по-дълго обсъждахме парламентарни процедури, съкращаване на периоди, изключителни съвещания - само че да покажем, че има болшинство за битка с корупцията, с цел да можем да приключим този развой ", разяснява през вчерашния ден ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Вижте повече в директното включване



Последвайте ни във и

Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР