От днес в Монтана вече слагат скоби на колите, които

...
От днес в Монтана вече слагат скоби на колите, които
Коментари Харесай

Старата вражда ръжда не хваща! Първият глобен в синята зона на Монтана е врачанин /снимка/

От през днешния ден в Монтана към този момент поставят скоби на колите, които не са си платили за синя зона. Това е част от ограниченията, които кметът Златко Живков предприе, с цел да постави ред в центъра на града. Първата в историята скоба е поставена на врачанин, научи организация BulNews. Tази заран гражданин на прилежащата на Монтана област спрял колата си „ Сеат Алхамбра “ на улица, която попада в обсега на синята зона. Шофьорът не изпратил SMS, с цел да заплати за престоя си, и чиновниците на общинско дружество " Градска подвижност " незабавно му поставили скобата. 
Враждата сред жителите на двата севрозападни града е пословична. Може би тъкмо затова точно врачанин е станал първият санкциониран. 
Припомняме, че паркирането в центъра на Монтана коства два лв. на час, а водачите могат да платят с SMS на къс номер 1396. За момента нарушителите би трябвало да платят единствено санкция от 36 лв. за унищожаване на скоба. В най-скоро време обаче в града ще тръгне и паяк, който ще подвига колите. В подобен случай провинилите се водачи ще би трябвало да олекнат със сумата от 100 лв., плюс такса за престой на час в наказателния паркинг. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР