От днес в Мадрид влизат в сила по-строги ограничения заради

...
От днес в Мадрид влизат в сила по-строги ограничения заради
Коментари Харесай

Мадрид с по-строги covid-мерки от днес

От през днешния ден в Мадрид влизат в действие по-строги ограничавания поради възходящия брой инфектирани с ковид. Констатирано е, че 9% от тях са с английския вид на ковид, което в допълнение усложнява така и така тежката обстановка в третата вълна. Само за последните две седмици честотата на заразяване се е нараснала с 1,7% в Мадрид и към този момент има 903 случая на 100 000 поданици, предава БНР. 

В опит да се спре болестта до 8 февруари се лимитира подвижността в 56 съществени здравни зони и 25 обитаеми места в района на Мадрид. Мерките ще обиден 28% от жителите на испанската столица (1.6 милиона души) и региона. Те няма да могат да напущат домовете си сред 22:00 ч. и 6:00 ч. сутринта, да се събират повече от 4 души на едно място, даже и да са от едно семейство, а възрастните би трябвало да си останат у дома.  Спазването на ограниченията ще се следи с камери и дронове, както до момента, а санкциите ще са от 600 до 600 000 евро. 

" Ситуацията се трансформира, което ни принуждава да променим разпоредбите на играта ", сподели районният министър на опазването на здравето Енрике Руис Ескудеро. Той е безапелационен, че английският вид на Covid-19 е навлязъл в Испания през Летище Барахас, по тази причина прикани централното държавно управление да " излезе от парализата си ", като " ускори контрола по въздух ". Според него, кабинетът на Педро Санчес не обръща задоволително внимание на новия вариант, а испанците заплащат следствията от това. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР