От днес в Кипър е в сила ново облекчаване на

...
От днес в Кипър е в сила ново облекчаване на
Коментари Харесай

Ново облекчаване на мерките срещу Covid-19 в Кипър



От през днешния ден в Кипър е в действие ново облекчение на въведените ограничаващи ограничения против ковид, което се прави поради доста положителната епидемиологична обстановка . Страната трайно регистрира нула или по 1-2 случая на ден на новозаразени, множеството от които са импорт от чужбина.

Облекченията от през днешния ден засягат всеобщи събирания в домове, публични пространства, заведения за публично хранене, заяви Министерството на здравеопазването.

Увеличава се позволеният оптимален брой хора, които могат да участват дружно на обществени събития в домове и на публични места. За открити площи към този момент се позволяват до 250 души при 150 до момента, а за вътрешни пространства смяната е от 75 на 100 души. Не се позволява по едно и също време всеобщо събиране на открити и закрити площи.

Максималният брой хора, които могат да бъдат обслужвани в заведения за хранене, кафенета, пицарии, се усилва до 250 души навън, на закрито остава условието за до 100 души.

В същото време продължава да работи наредбата за обезпечаване на повърхност от 3 кв. метра на човек за вътрешните пространства на заведенията и 2 кв. метра за откритите им площи.

От 22 август до 15 септември на сватби и кръщенета могат да участват най-вече 350 празнуващи.

Провеждането на концерти, фестивали, панаири и други всеобщи прояви ще бъде прегледано в допълнение, само че се чака те да бъдат позволени след 1 септември .

Вече месец Кипър регистрира нула или по 1-2 случая на ден на новозаразени с ковид, като съвсем всички са свързани с пътувания и завърнали се от чужбина.

Мерките, подхванати на летищата в Кипър за попречване на разпространяването на болестта, са едни от най-тежките в Европейския съюз, съобщи здравният министър Константинос Йоану.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР