От днес в Германия започнаха общонационални стачки в строителния бранш

...
От днес в Германия започнаха общонационални стачки в строителния бранш
Коментари Харесай

Общонационални стачки в строителния бранш в Германия

От през днешния ден в Германия започнаха общонационални стачки в строителния отрасъл и в " Дойче Телеком ", предава БНР. 

Според представителя на профсъюза стачките в строителния отрасъл ще стартират в началото в Долна Саксония. Във вторник са планувани стачки в цяла Германия.

До стачка в строителната промишленост се доближи, откакто договарянията за групови трудови контракти бяха провалени.

Исканията на профсъюзите също по този начин са за нарастване с 250 евро на заплатите от месец май и равнене на заплащането в западните и източните провинции на Германия. Около 930 000 чиновници работят в строителния отрасъл.

Днес на стачка излизат и близо 70 000 чиновници на " Дойче Телеком ". Стачката в началото ще е предупредителна. Според ръководителя на стачните дейности Паскал Рьокерт досегашното предложение на работодателите надалеч не е задоволително, с цел да отговори на упованията на чиновниците.

" Трябва да има доста оживление в решаващия кръг от договарянията, в случай че желаеме да предотвратим по-дълъг спор ", сподели Рьокерт. Някои прът центрове към този момент стачкуваха в неделя.

Профсъюзът упорства за нарастване на заплатите с 12% за към 70 000 чиновници в цяла Германия, само че минимум с 400 евро на месец.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР