От днес в Гърция влизат в сила нови мерки, от

...
От днес в Гърция влизат в сила нови мерки, от
Коментари Харесай

Още по-строги мерки за неваксинираните в Гърция

От през днешния ден в Гърция влизат в действие нови ограничения, от спазването на които зависи дали ще бъдат въведени други преди Коледа, оповестяват гръцките медии.

Резултатът от новите ограничения през идващите 14 дни ще дефинира идващите дейности на държавното управление, макар че за момента в проектите не влиза цялостен локдаун, написа по тематиката " Прото тематика ".

От кабинета на премиера Кириакос Мицотакис означават, че днешните ограничения нямат углавен темперамент, а имат за цел да се поддържа здравната система, добавя Българска телеграфна агенция.

При предходното стягане на ограниченията при започване на месеца се регистрира засилен интерес към имунизацията, показва " Прото тематика ".

Според информация на в. Етнос " в последните дни се следи наклонност за стабилизиране на броя на новите случаи на COVID-19. Не се следи обаче спад на броя смъртни случаи, като единствено в границите на последната седмица умрелите са над 500, добавя изданието.

Въвежда се лодкаун за неимунизираните, разяснява в. " Та неа ". От през днешния ден сутринта неимунизираните лица нямат достъп до заведения, театри, музеи, кина и фитнеси даже и с показване на негативен тест, както беше досега.

Мерките ще обиден и децата на възраст сред 4 и 17 години, които ще могат да посещават редица затворени пространства в наличието на възрастен и с показване на негативен домакински тест, изработен в последните 24 часа.

Достъпът до аптеките и градския превоз остава свободен. В питателните магазини ще се обезпечава пропускателен режим, съгласуван с квадратурата на комерсиалните обекти. Въвежда се и плаващо начало на работния ден в частния и държавния бранш, с цел да се избегне скупчване в градския превоз.

Промяна има и във връзка с визитата на църковните храмове, където към този момент ще се изисква негативен тест. При предходното стягане на ограниченията за неимунизирани за църквите не бяха въведени ограничавания. В понеделник ще заседава Светият синод на Гръцката православна черква, с цел да бъде взето решението по какъв начин да се приложат новите разпореждания.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР