От днес в Гърция влиза в сила новият Закон за

...
От днес в Гърция влиза в сила новият Закон за
Коментари Харесай

Цените в Гърция падат! Властите свалиха ДДС почти наполовина

От през днешния ден в Гърция влиза в действие новият Закон за понижаване на Данък добавена стойност за редица артикули и ресторантьорски услуги от 24 до 13%, което също води и до по-ниски цени, написа Блиц.

Около 5000 хранителни артикули в супермаркетите, като тестени произведения, захар, масло, какао, кафе, чай и сокове, се чака да бъдат с по-ниски цени от през днешния ден, като по-евтини ще бъдат и цените в заведения за хранене и пицарии, а също и на природния газ и електрическата енергия, които вместо 13% към този момент са с Данък добавена стойност от 6%.

Както съобщи МИА, на процедура това значи, че цените на продуктите ще намалеят от няколко цента до няколко евро, според от цената.

В заведенията за хранене и таверните, съгласно прогнозите, междинната сметка от към 50 евро за четиричленно семейство ще бъде понижена на 46,5 евро.

По отношение на електрическата енергия и природния газ, където Данък добавена стойност от 13% е понижен до 6%, на процедура това ще значи, че сметката за електрическа енергия, която до момента е възлизала на 100 евро, идващия месец ще бъде понижена с 6,20 евро, т.е. ще бъде 93,80 евро.

Данък добавена стойност за съответни хранителни артикули и услуги бе 13% до 20 юли 2015 година, когато като част от пакета от антикризисни ограничения се усили до 23%, а година по-късно, от юни 2016 година, се повиши с още един процентен пункт до 24%.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР