От днес в Гърция неваксинираните срещу Covid-19 лица ще бъдат

...
От днес в Гърция неваксинираните срещу Covid-19 лица ще бъдат
Коментари Харесай

Гърция затяга мерките за неваксинирани от днес

От през днешния ден в Гърция неимунизираните против Covid-19 лица ще бъдат допускани във вътрешните пространства на кина, заведения за хранене и питейни заведения единствено против негативен тест за ковид, изработен през последните 48 часа, оповестява в. " Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция.

Новите ограничения се концентрират върху дейностите на закрито, които ще работят обикновено, като игрища, киносалони и театри, само че също и на работното място, в заведенията за хранене, изложбените пространства, фитнесите и други. Правителството цели да осигури независимост на придвижване на хората, които са имунизирани. Вестник " Катимерини " показва детайлности за новите ограничения, които влизат в действие от през днешния ден. Служителите в частни и държавни компании в Гърция, които не са имунизирани, ще би трябвало да си вършат бърз тест за ковид един път седмично. Тестът може да бъде изработен в частен диагностичен център на цена от 10 евро.

Неваксинираните учители и чиновници в туризма, кетъринга, телевизионната, филмовата, театралната и музикалната промишленост ще би трябвало да си вършат два бързи теста седмично за тяхна сметка в частни диагностични центрове на цена от 10 евро. Бърз тест ще се изисква за всички, пътуващи с публичния превоз. Той би трябвало да се изработен до 48 ч. преди пътуването, в това число от деца на възраст 12-17 година
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Theodore Zourbanos (@zourbanos)

Работодателите имат законово право да се осведомят дали техните чиновници са имунизирани, или не. Те са задължени да потвърдят валидността на документите за негативен резултат на теста на неимунизираните чиновници. Неваксинираните възпитаници ще би трябвало да си вършат два независими безвъзмездни теста седмично. Неваксинираните студенти ще би трябвало да си вършат два лабораторни теста седмично за тяхна сметка. 

Във вътрешните пространства на заведения за хранене и развлекателни центрове ще бъде разрешено влизане на имунизирани лица и на лица, които са преболедували Covid-19 и разполагат със съответния документ. По отношение на театри, киносалони и музеи - неваксинираните клиенти могат да влизат в тях единствено с отрицателен тест от последните 48 часа. Управителите на сходни институции имат право да лимитират достъпа на хора - за имунизирани и преболедували достъпът може да е 100 %, при разбъркан достъп (ваксинирани и неимунизирани с отрицателен тест) институцията работи с понижен потенциал.

Фитнесите на закрито ще работят за имунизирани лица и преболедували. Неваксинираните клиенти ще би трябвало да показват негативен резултат от тест от последните 48 часа. Предпазни маски би трябвало да бъдат носени на всички закрити и открити публични места, където се събират хора, показва още " Катимерини ".

 
Дания първа в Европейски Съюз смъква рестриктивните мерки против Covid-19
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР