От днес в Австрия е в сила пълен локдаун, който

...
От днес в Австрия е в сила пълен локдаун, който
Коментари Харесай

Коронавирус: пълен локдаун в Австрия, Швеция не може да овладее заразите

От през днешния ден в Австрия е в действие цялостен локдаун, който ще важи първоначално до 6 декември. 9-те милиона австрийци ще имат право да напущат дома си единствено по строго избрани аргументи - за извършване на покупки, за безусловно нужни пътувания до работното място или до лекарски кабинет, както и за разходка или самостоятелен спорт.

Частичният локдаун не реализира упования резултат

Отворени остават единствено магазините, предлагащи артикули от първа нужда. Всички заведения са затворени, а всички учебни заведения минават към отдалечено образование.

Новите ограничавания бяха наложени, защото броят на инфекциите продължи да пораства макар въведените още преди две седмици непълен локдаун и вечерен час. Канцлерът Курц към този момент разгласи, че след анулацията на строгите ограничавания в страната започва всеобщо тестване за ковид.

И в Швеция броят на новите инфекции пораства стремглаво. В резултат шведското държавно управление се видя насила да затегне рестриктивните мерки. От идния вторник на обществени места и за обществени мероприятия ще могат да се срещат не повече от 8 души. Досега бяха позволени събирания на до 50 души, а при визити на кино, спектакъл, концерти и спортни събития горната граница беше 300 души.

По-строгите ограничавания са " невиждани, само че нужни ", в това число заради отслабналата подготвеност за съблюдаване на ограниченията, разгласи шведският министър-председател Стефан Льовен. И на два пъти упорито се обърна към сънародниците със следния зов: " Изпълни дълга си, поеми отговорност, с цел да спрем разпространяването на болестта ".

През пролетта постигнахме положителни резултати единствено с рекомендации, само че в този момент са нужни забрани, съобщи още шведският министър председател, а вътрешният министър Микаел Дамберг добави, че сега прекомерно доста хора се държат по този начин, като че ли заплахата е отминала.

Шведската тактика се провали

Досега Швеция залагаше на по-различна тактика за преодоляване на пандемията - с релативно хлабави ограничения и рекомендации вместо забрани. През последните месеци шведските управляващи нееднократно бяха подложени на критика, че по този метод заплашват живота на личното си население.

Новите строги ограничавания в Швеция ще важат първоначално до Коледа. Също както и напролет, през днешния ден в 10-милионна Швеция броят на новите инфекции е най-високият измежду скандинавските страни. През последните 14 дни в страната записаха приблизително по 430 нови инфекции на 100 000 души - със 120 повече, в сравнение с в Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР