От днес учителите ще пишат оценки на учениците си за

...
От днес учителите ще пишат оценки на учениците си за
Коментари Харесай

От днес учениците ще имат оценки върху онлайн материала

От през днешния ден учителите ще пишат оценки на учениците си за материала, който са им преподавали онлайн. Как ще се случва изпитването, ще вземат решение учителите. Министерството на образованието няма да дава инструкции.

" Учителят най-добре знае. Няма нищо по-различно от образованието, което се случва в всекидневието в обичайна класна стая ", разяснява пред Българска национална телевизия Eвгения Костадинова, шеф " Съдържание на предучилищното и учебното обучение " в Министерството на образованието и науката.

Но в случай че някой няма интернет, телефон или преносим компютър?

" Не бива да ви тормози това, че е неприятна свързаността и че от това би потърпевша оценката на възпитаник. Учител просто няма да сложи в такава обстановка оценка ", споделя Eвгения Костадинова.

Как ще се пишат оценки по компютри в дом без компютър, не се знае. Няма систематизирана информация и какъв брой са самостоятелните случаи, които нямат нито компютър, нито телефон. Те са " офлайн " и няма да получат оценки, до момента в който не се върнат в учебно заведение. А грижата остава на учителите.

Учениците в страната започнаха на 16 март отдалечено образование, откакто на 13 март беше оповестено изключителното състояние в страната, с цел да се ограничи разпространяването на ковид.

От МОН предлагат на шефовете да ползват омекотен вид на отчетност при заетостта на учителите и на личния състав в учебните заведения - по електронен метод, както и да се вписват часовете в електронния дневник.

Всички контрактувани трудови хонорари на педагогическите експерти за интервала на отдалеченото образование ще бъдат изплатени. Това реши на 3 април Отрасловият съвет за тристранно съдействие в системата на предучилищното и учебното обучение. Изискването е учителите да са водили образование в електронна среда пет астрономически часа, което включва и подготовката на уроците. Това значи най-малко 25 часа при петдневна работна седмица. Учителите, които по принцип работят с контракт за по-малък норматив, ще получат също възнагражденията си за часовете, които са имали с учениците

В интервала от 13 до 16 април ще бъде въведен омекотен, разтоварващ за учениците, отдалечен образователен режим. В взаимозависимост от спецификата на учебното заведение, в рамките от 2 до 4 часа, може да се подчертава върху занимания по ползи /за физически действия, изобразително изкуство и музика/, за занимания с педагогическите съветници или за полемики по тематиките за часа на класа. Отрасловият съвет благодари на всички педагогичен експерти за проявената отговорност в тези дни, в които преподават на учениците отдалечено.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
НАПИШИ КОМЕНТАР