От днес училищата в страната могат да кандидатстват по националната

...
От днес училищата в страната могат да кандидатстват по националната
Коментари Харесай

Училищата могат да кандидатстват за Националната програма Иновации в действие

От през днешния ден учебните заведения в страната могат да аплайват по националната стратегия "Иновации в деяние ", която дава опция за съдействие сред новаторските учебни заведения, както и сред новаторските и искащите учебни заведения да станат такива. Това заяви пресцентърът на МОН.

Училищните управления би трябвало да попълнят електронен формуляр в уеб страницата www.ischools.mon.bg до 3 май 2019 година, в това число. По всеки от двата модула на програмата могат да се включат до 290 учебни заведения и до 2320 учители и възпитаници. Те ще се възползват от тридневни визити в партниращите просветителни институции за разпространение на положителни практики и нововъведения.

След попълване на формуляра новаторските учебни заведения би трябвало да изберат сътрудник за съдействие и обмяна на опит, и да сключат контракт с него до 31 май 2019 година Училищата, които не са вписани в Списъка на новаторските учебни заведения, би трябвало да избират от електронната платформа новаторско учебно заведение и също да сключат контракт. По програмата е възможно новаторските учебни заведения да имат единствено един сътрудник, като програмата за подвижност се дефинира след договаряне сред двете страни.

В договорите се разказват дейностите и новаторските учебни практики, които ще бъдат демонстрирани посредством посещаване на място на учители и възпитаници в определеното училище-партньор. Ще бъдат проведени обществени изяви с присъединяване на родители и просветителната общественост за мултиплициране на нововъведенията и опита. Ще се изготви и взаимен артикул от подвижността за разпространение на нововъведенията - презентации, видеофилми, книжни издания, електронни уроци.

Списъкът на учебните заведения, избрани за присъединяване в Националната стратегия, ще се разгласява на формалната страница на МОН. След привършване на дейностите по нея е очакван научно-изследователски разбор, както и разработване и експериментиране на инструментариум за установяване на критерии, индикатори и знаци за сполучлива учебна смяна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР