От днес цялата информация за Преброяване 2021 може да бъде

...
От днес цялата информация за Преброяване 2021 може да бъде
Коментари Харесай

Представиха сайта на Преброяване 2021


От през днешния ден цялата информация за Преброяване 2021 може да бъде открита на новия уебсайт www.census2021.bg

На конференция в Националния статистически институт ръководителят на Национален статистически институт Сергей Цветарски, заместник-председателят Диана Янчева и шефът на дирекция „ Демографска и обществена статистика “ Магдалена Костова показаха уеб страницата, логото и слоганът на преброяването „ Включи се, тъй като си значим! “. Присъстващите бяха осведомени и със наличието на преброителните карти, оповестяват уредниците.

Председателят на Национален статистически институт означи, че преброяването ще се организира на два стадия – броене по интернет и броене с преброители като Пробното електронно броене ще се организира сред 20 и 26 март тази година като то ще е за хората от цялата страна. Около 200 преброители ще посетят семействата единствено в Разград, Велинград и студентски град в София от 27 март до 2 април. Представители на общините ще създадат и авансово райониране сред 9 и 13 март.

На въпрос по какъв начин вижда сполучливото броене, Сергей Цветарски сподели: „ Както сме казвали доста пъти, преброяването е една фотография на положението на страната. За нас триумф би бил да създадем фотография с оптимално висока резолюция, тъй че да обхванем всички елементи в портрета на популацията, което ще преброим “.

Показаха се и спомагателните проучвания за репродуктивните настройки и миграционното държание на популацията. Колко деца имаме, какъв брой бихме желали, за какво хората основават поколение? Откога живеете в това обитаемо място? Как оценявате изискванията в обитаемото място, в което живеете? Имате ли желание да се преселите? Това са част от въпросите, които бъдат задавани на жителите през идното броене на популацията и жилищния фонд през 2021 година

Новото за преброяването през 2021 година е така наречен георефериране. Всяка постройка, обект на преброяването, ще влезе в указател с географските си координати, които ще бъдат избрани по време на предварителния обход и на самото броене. След като бъде основана, базата данни ще бъде предоставена за прилагане от общините, които сами ще могат да актуализират жилищния фонд на общината си.

Националното броене на популацията и жилищния фонд на територията на цялата страна ще се организира през януари 2021 година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР