От днес Центърът за градска мобилност пуска специално оборудвана кола,

...
От днес Центърът за градска мобилност пуска специално оборудвана кола,
Коментари Харесай

Центърът за градска мобилност ще следи дистанционно за платеното паркиране

От през днешния ден Центърът за градска подвижност пуска особено оборудвана кола, която от разстояние ще засича дали паркираните коли са заплатили престоя си в синята и зeлената зона в София. Компютър в колата демонстрира дали и по какъв начин е платено паркирането. Ако компютърът регистрира неплатено паркиране, чиновниците на ЦГМ ще ревизират и в допълнение автомобила. При липса на заплащане се слага скоба, чието унищожаване коства 30 лева и в допълнение за всеки час престой съгласно зоната, осведоми bTV.

За облекчение на софиянци, ЦГМ вкарва и нова услуга – изпращане на SMS на хората, чийто абонамент за синя или зелена зона изтича.

Припомняме, че от 22-ри януари жителите на столицата към този момент се известяват с SMS от Центъра за градска подвижност, когато колата им е вдигната от паяк. В текстовото известие от телефон 1902 се показва на кой углавен паркинг могат да си потърсят автомобила. Целта на промята е да се спести времето на водачите, нарушили разпоредбите за паркиране в столицата и да им спести време да схванат на кой паркинг е отведен автомобилът им. Причината – забавянето при освобождението на моторното транспортно средство води до струпване на спомагателни такси за всеки ден престой на углавен паркинг. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР