От днес трите основни програми на БНР се ръководят от

...
От днес трите основни програми на БНР се ръководят от
Коментари Харесай

Нови директори на програми са назначени в БНР

От през днешния ден трите съществени стратегии на БНР се управляват от нови шефове, оповестиха от националното радио.
Даниела Якова оглавява стратегия " Хоризонт ", Митко Новков – " Христо Ботев “, а Ива Дойчинова (на снимките) - " Радио София ". Тримата са препоръчани от генералния шеф на БНР Андон Балтаков и са одобрени единомислещо от Управителния съвет на БНР, допълват от " Драган Цанков " 4. Назначенията се случват при започване на петия месец, откогато Балтаков бе определен за началник на публичното радио.

И тримата публицисти са одобрени експерти с опит и престиж в медийното и общественото пространство, които от години работят в БНР, написа още в известието на медията.
Даниела Якова е един от най-авторитетните публицисти в стратегия " Хоризонт ", дълготраен водещ на предаванията " 12 плюс 3 " и " Рано в неделя ". Тя поема позицията от Даниела Късовска, която известно време ръководеше " Хоризонт " като краткотрайно изпълняваща длъжността шеф на програмата.
Якова е приключила българска лингвистика и публицистика в СУ " Св. Климент Охридски " и е специализирала " Радиомениджмънт " в Центъра за развиване на медиите. Работи в БНР от 1993 година, като минава през всички стадии на професионалното израстване от дежурен на телефон през кореспондент, новинар и редактор до водещ. Била е виновен редактор на " Нощен блок " и " Съботно-неделни излъчвания ". От 2001 година е водещ на предаването " 12 плюс 3 ". Авторското ѝ предаване " Рано в неделя " започва преди повече от двайсет години, като през 2011 година става притежател на премията „ Сирак Скитник “.
Митко Новков е публицист, журналист, критик и наблюдаващ с десетилетен опит в най-утвърдените издания за просвета в България, допълват от БНР. Автор е на осем книги с литературна рецензия, медийна рецензия и есета за художници и картини. Доктор на Факултета по публицистика и всеобща връзка на СУ " Св. Климент Охридски " и учител по " Радио и телевизионна публицистика " в Нов български университет. От 2014 година е създател и водещ на предаването " Премълчаната история " по стратегия " Христо Ботев ", а от 2017 година е началник на радиотеатъра като виновен драматург на екип " Драматургични форми ".
Ива Дойчинова е знаков глас в българския радиоефир с блестящо наличие и в телевизионната публицистика като водеща в трите национални малките екрани. Създател е на националната акция " Будител на годината " и е дипломат на UNICEF. От 2018 година е водеща на утринния блок " Нашият ден " и заместник-главен редактор на стратегия " Христо Ботев " на БНР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР