От днес тръгна безкондукторно таксуване по една линия на градския

...
От днес тръгна безкондукторно таксуване по една линия на градския
Коментари Харесай

Пловдив все пак пусна билетните автомати, но по 1 линия

От през днешния ден потегли безкондукторно таксуване по една линия на градския превоз в Пловдив. Става дума за номер 25. По маршрута има контрольори, които осведомят пасажерите по какъв начин да чекират картите си или да закупят билети. В пловдивските рейсове апаратите за автоматизирано обслужване  стоят инсталирани от няколко години, само че не се употребяват. Тестовете се правят точно по линия 25. Това е един от огромните планове на Пловдив, който е придружен с доста кавги и остана неосъществен от предходната общинска администрация.

Успоредно с пилотното въвеждане на безкондукторното таксуване ще продължи и техническата работа по електронните табла на спирките. Те също действат напълно от скоро. Преди няколко дни зам.-кметът Тодор Чонов подреди на превозвачите: „ Най-важното, с цел да работи точното отчитане на времето, е водачите на рейсовете да се чекират вярно в електронната система. Инспектори всяка заран ще наблюдават и ще им оказват помощ, с цел да подсигуряваме, че няма да излиза неправилна информация, която да обърква пасажерите ". А общинарят Пламен Вълков, виновен директно за активността, добави: " За да работи вярно системата, водачите би трябвало да отиват до последна спирка от маршрута - GSP-сът да регистрира цялостен курс. Те би трябвало и да изключват електронната система, откакто информацията от деня бъде трансферирана на сървърите. В противоположен случай, системата продължава да работи. Това води до неправилно подаване и отчитане. Точно поради такива неточности сме имали неуместните закъснения от 300 минути и курсове по 150 километра “.

Очаква се през 2021 година да стартира внедряване на заплащане посредством мобилни приложения и карти. Те последователно ще заменят сегашните монетни апарати. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР