От днес Топлофикация София е регистрирана на газовата борса и

...
От днес Топлофикация София е регистрирана на газовата борса и
Коментари Харесай

Софийската Топлофикация от днес може да купува гориво от газовата борса

От през днешния ден " Топлофикация София " е записана на газовата борса и може да купува гориво от разнообразни снабдители, а освен от " Булгаргаз ", оповестиха от отоплителното сдружение. Столичният общински съвет даде всички нужни позволения, с цел да стане то деен участник в платформата за търговия на " Газов хъб Балкан " ЕАД.

" В тази връзка бяха подадени и всички нужни документи както за достъп до газопреносната мрежа на " Булгартрансгаз " ЕАД в качеството му на оператор на газопреносна мрежа.

Участието на борсата на най-големия потребител на природен газ у нас ще разреши на " Топлофикация София " да закупува газ на конкурентни пазарни цени, което ще спомогне за възстановяване на финансовото положение на сдружението, считат от общинското сдружение.

Сега само държавното " Булгаргаз " ЕАД доставя гориво на " Топлофикация София ", която беше натрупала задължения към доставчика в размер на 200.5 милиона лв. до 7 януари. От тях 3.14 милиона лв. са единствено неустойки по забавени заплащания, оповестиха тогава за " Дневник " от " Булгаргаз ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР