От днес страните членки на Европейския съюз ще разполагат с

...
От днес страните членки на Европейския съюз ще разполагат с
Коментари Харесай

Страните членки на ЕС ще имат 37 милиарда евро за отговор на кризата с коронавируса

От през днешния ден страните членки на Европейския съюз ще разполагат с 37 милиарда евро за отговор на рецесията, провокирана от ковид. Средствата бяха освободени по бърза процедура след предложение на Европейската комисия и решение на Европейския парламент и Съвета.

Тези 37 милиарда от средствата по кохезията ще могат да се употребяват от страните за подсилване на здравните им системи, в поддръжка на дребните и междинните предприятия, краткосрочните схеми на работа и услугите в границите на общността. Около 8 милиарда евро ще се обезпечат от неизразходваното предплатено финансиране през 2019-та година по линия на структурните фондове. Останалите 29 милиарда евро ще бъдат изплатени на ранен стадий от суми, които другояче щяха да бъдат дължими по-късно тази година.

Средствата ще бъдат предоставени със задна дата от 1 февруари за покриване на разноски за избавяне на човешки живот и отбрана на жителите. Страните ще разполагат и с повече еластичност с цел да вършат прехвърляния сред стратегиите по политиката на доближаване с цел да пренасочват запаси там, където е най-необходимо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР