От днес стартираха строителните дейности по изграждане на паметник-чешма в

...
От днес стартираха строителните дейности по изграждане на паметник-чешма в
Коментари Харесай

Започна изграждането на паметника на големия режисьор Людмил Кирков във Враца

От през днешния ден стартираха строителните действия по създаване на паметник-чешма в чест на врачанския кинорежисьор Людмил Кирков.
Към момента градинката пред Дома на науката и техниката се приготвя за отливане на основата, където ще бъде подложен 3-метровия пиедестал на паметника. Успоредно с дейностите ще бъде построена нова осветителна система, съществуващата настилка ще се подмени, а пространството ще бъде облагородено с нови растителни типове.
Автор на монумента е скулпторът Милен Каменов, като визията му е подчинена на кинолента, съчетаваща чешма и барелеф. На 3-метровия монумент ще бъдат гравирани биографични и кинематографични данни за Людмил Кирков.
Монументът ще бъде открит в Деня на българската култура и просвета и славянската книжовност - 24 май. Идеята за построяването на незабравим знак за известния кинорежисьор е на Инициативен комитет, с ръководител – артистът, изиграл ролята на Ран във кино лентата „ Момчето си отива “ - Филип Трифонов.
До момента постъпилите средства по дарителската сметка са близо 7 000 лв.. Бележитият врачанин е създател на 16 знакови за българското кино филми, измежду които „ Момчето си отива “, „ Оркестър без име “, „ Матриархат “ и „ Селянинът с колелото “.
Всеки искащ да подкрепи построяването на паметник-чешмата може да направи това на дарителска сметка: IBAN BG56 UNCR 7000 2523 4044 95 в Уникредит Булбанк.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР