От днес стартира традиционното пролетно почистване на Мездра, съобщиха от

...
От днес стартира традиционното пролетно почистване на Мездра, съобщиха от
Коментари Харесай

Започна традиционното пролетно почистване на Мездра /снимки/

От през днешния ден започва обичайното пролетно разчистване на Мездра, оповестиха от локалната администрация.
Служители на Общинско дружество „ Чистота “ правят по график метене и измиване на главните пътни артерии и на пешеходните зони в централната градска част.
​​​​​​​Акцията по хигиенизиране на пътните платна и тротоари стартира от входно-изходните артерии на града и продължи по ул. „ Христо Ботев “, „ Янко Сакъзов “ и „ Александър Стамболийски “. Проверява се и проводимостта на дъждоприемните шахти.
Паралелно се прави косене на тревните площи на територията на града като част от дейностите по поддържане на общинските зелени терени. Косенето стартира от градския парк, след което ще обхване пешеходните алеи, градинки, междублокови пространства и прилежащи територии към публичните здания. Предстои да бъдат подрязани клоните на дърветата и отстранена изсъхналата растителност. Планира се също засаждане на цветя, дръвчета и шубраци, за възстановяване образа на града.
Продължава и поетапната стерилизация на най-натоварените улици, пешеходните зони, паркинги и други публични места като превантивна мярка против разпространяването на COVID-19. Във връзка с идния огромен християнски празник Възкресение Христово, до края на работната седмица ще бъде обработен с дезинфектанти енорийският храм „ Св. Георги “ и пространствата към него.
От общинската екологична ревизия припомнят, че според член 24 от Наредба №1 за поддържане и запазване на публичния ред на територията на община Мездра, поддържането в привлекателен и изящен тип на парцелите и на прилежащите им територии (включително тротоарните платна), е обвързване на притежателите на самите парцели и на живеещите в здания в режим на етажна благосъстоятелност.
Отпадъци, събрани от почистването на градини и частни парцели, могат да бъдат извозени от ОбП „ Чистота “ по предварителна поръчка от жители на тел. 0885 69 55 04 и 0910/ 9 21 02 - Оперативен дежурен в Община Мездра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР