От днес стартира специализирана операция на "Пътна полиция" относно контрола

...
От днес стартира специализирана операция на "Пътна полиция" относно контрола
Коментари Харесай

Около 30% са настъпилите ПТП заради превишена скорост от началото на годината

От през днешния ден започва профилирана интервенция на "Пътна полиция " по отношение на контрола на скоростта на пътя. Операцията стартира през днешния ден и ще продължи непрекъснато до 18 август. Това сподели на брифинг контрольор от отдел "Пътна полиция " към Главна дирекция "Национална полиция " Илия Георгиев, съобщи кореспондент на Novini.bg.

"Около 30% са настъпилите ПТП-та поради превишена скорост от началото на годината. Това е много сериозна цифра. Високата скорост, дружно с използването на опиати, алкохол или погрешно изпреварване водят до съдбовни изходи ", сподели още той.

"Да напомним на водачите, че носят отговорност и за животите и на другите хора на пътя ", подсети инспекторът.

"Когато се открият нарушавания свързани със скоростта, колите биват заснемани и притежателят на автомобила получава електронен фиш. От този миг притежателят има 14-дневен период да заявява дали той е управлявал транспортното средство или не. Глобата ще е с 30% по-малка, в случай че водачът я заплати преди приключването на периода. След 14-дневният период санкцията е в цялостния си размер ", разкри Георгиев.

"През миналата интервенция най-вече нарушавания на скоростта са открити на територията на ОДМВР-София, Велико Търново, Пазарджик и Шумен ", добави инспекторът от отдел "Пътна полиция ".

"Екипите са мобилни и могат да сменят местоположението си. Рутинните инспекции също не престават ", приключи Илия Георгиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР