От днес стартира системата за обмен на данни между МВР

...
От днес стартира системата за обмен на данни между МВР
Коментари Харесай

Обща информационна система между нотариусите и Пътна полиция

От през днешния ден започва системата за продан на данни сред Министерство на вътрешните работи и Нотариалната камара за регистрацията на коли при тяхната покупко-продажба. Чрез нея чиновниците на Министерство на вътрешните работи ще получават информация за всички покупко-продажби с транспортни средства на територията на страната в действително време. Въвеждането на осведомителния портал „ Единство “, за съгласуваност сред Министерство на вътрешните работи и нотариусите става след измененията в Закона за придвижване по пътищата, които влязоха в действие в края на предходната година.

Предложението за новата система е на Нотариалната камара. Тя ще се употребява единствено при покупко-продажби с към този момент регистрирани пътни транспортни средства у нас.
Димитър Танев, ръководител на Нотариалната камара: Множество информации осъществени за секунда по електронен път. Това е новаторското на процедура.
Улеснението за жителите е, че регистрацията на автомобила ще става директно след сключване на контракта и те няма да губят време, като отидат в звената на Пътна полиция.
 Ще стопират ли от придвижване старите коли? Ще стопират ли от придвижване старите коли?
Какви ограничения за чистия въздух предстоят. В студиото на "Още от деня " тематиката разясняват Татяна Груева, изп. шеф на Асоциацията на автомобилните про...

Това може да стане, единствено в случай че адресните регистрации на страните по договорката са в еднакъв район, не се постанова промяна на регистрационния номер, има подписана застраховка „ Гражданска отговорност “ и автомобилът е минал механически обзор.
Димитър Танев, ръководител на Нотариалната камара: В действително време собствеността е трансферирана и фактическия състав на регистрацията е осъществен. Той отива в Кат единствено да си получи свидетелството за регистрация.
Предвижда се и опция при нотариуса да се декларира електронно печатане на Свидетелство за регистрация на МПС, а новия притежател да си го получи по пощата. Новата услуга ще може да бъде осъществявана само от нотариус, който има дипломиран електронен автограф. Нотариусите ще могат да ревизират данни в регистрите единствено по отношение на съответна договорка на лицата, които са се явили пред него. Вече тестваните данни ще се подават към системата " Единство ".
 Валентин Радев: Нулев е имиграционният напън по границата Валентин Радев: Нулев е имиграционният напън по границата
Отношението ни с Турция за защита на общата граница е чудесно, доста положително. И то по оценка на Фронтекс, европейски депутати, които са били на границат...

В утринния блок на Българска национална телевизия вътрешният министър дефинира две съществени преимущества на тези промени.
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: На първо място измамите, няма да има измами или най-малко ще намалеят в пъти, на второ място понижава се административната тежест
А отговорността си остава на нотариусите за редовността на договорката. Но това е задоволително.

Нотариусите ще могат да отхвърлят осъществяването на покупко-продажби, в случай че при инспекция в масивите на Министерство на вътрешните работи предоставените от страните по договорката документи и данните в тях не съответстват, в случай че има данни за запор, транспортното средство е с директни номера или не е заплатен годишния налог.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР