От днес стартира нова платформа – DOBROVOLETS.BG за набиране на

...
От днес стартира нова платформа – DOBROVOLETS.BG за набиране на
Коментари Харесай

Стартира нова платформа за доброволци в подкрепа на Кризисния щаб

От през днешния ден започва нова платформа – DOBROVOLETS.BG за набиране на доброволци. Тя е в поддръжка на националния спешен щаб. Разработена е безплатно.

Проектът е създаден от компанията „ Телелинк Бизнес Сървисис Груп “. Сред чиновниците е направено изследване за положителните международни практики, които биха могли да се употребяват, описа Радослав Ризов, управител „ Иновативни планове “ в компанията, представен от БГНЕС.

Фокусът е паднал върху страни, които се оправят добре в битката с ковид – като Япония, Южна Корея. Това, което е открито е, че има добре построена и работеща конструкция от доброволци. „ Оказа се, че в България няма такава платформа, единно място, което да ръководи доброволците “.


По структурата на платформата е работено в ударен режим за два дни. „ По своята същина тя не е нещо изключително. Това е централизирано място, където всеки един искащ може да влезе и да се записва. Защото се оказа, че хората, които са на първа линия, изнемогват с 24-часови смени, в действителност са на ръба “, сподели Ризов.

Платформата ще даде опция на медицински и немедицински лица да се записват. “Ние не можем да произвеждаме маски и дрехи, само че можем софтуерни решения и това е едно от тях “, изясни мениджърът философията на компанията.

При зареждането на платформата претендентите ще би трябвало да отговорят на 11 въпроса, 11, от които наложителни. След като приключи регистрацията поръчката е призната с имейл за удостоверение. От този миг претендентът е разполагаем на спешния щаб. Селекцията ще се прави от щаба, който единствен има достъп до платформата. По този метод са предпазени и персоналните данни.

Ризов съобщи, че при търсенето на хрумвания по света са се натъкнали и на различен работещ план в Сингапур. Едно приложение на мобилния телефон, което следи с кои хора сте се виждали и сте били в непосредствен контакт на равнище Bluetooth-технология.

Информацията е налична единствено за индивида, който е конфигурирал приложението. Ако се удостовери, че лицето е с ковид, тогава към този момент със специфичен криптиран код се дава достъп до Министерството на здравеопазването да се свържат с други лица, които евентуално да бъдат сложени под карантина.

За край Ризов прикани всеки да се записва и да бъде доброволец. „ Останете си у дома и помагайте с всички, което можете на страната, с цел да се оправим “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР