От днес стартира Националната седмица на четенето в Регионална библиотека

...
От днес стартира Националната седмица на четенето в Регионална библиотека
Коментари Харесай

Библиотеката прие гостенчета за седмицата на четенето

От през днешния ден започва Националната седмица на четенето в Регионална библиотека „ Никола Фурнаджиев ” в Пазарджик, оповестиха от културното ведомство. Инициативата открихме с посещаване в Детска градина ” Радост ”. Нашите другари от група „ Звънче ” на драго сърце слушаха стихчета, отдадени на есента и описаха с какво им харесва този сезон. Прочетохме им и книжки с гатанки за плодовете и зеленчуците, а отговорите не съумяха да ги затруднят. За край нарисуваха есенни рисунки, които подариха на Детския отдел в Регионална библиотека „ Н.Фурнаджиев ”.

Четенето ни продължи в Детския отдел, където ни гостуваха дребните палавници от Детска градина „ Снежанка ”. Повечето от тях посетиха библиотеката за първи път. Научиха Молбата на книгата, видяха най-голямата и най-малката книга, които са владеене на библиотеката, схванаха какви са разпоредбите за прилагане на книжките и разгледаха най-интересните издания, които са владеене на Детския отдел. Подготвителната група към Детска градина „ Снежанка ” гостува на отдел ” Изкуство ”. Тяхната задача беше да изготвят книгоразделители, които са от средствата за запазване на книги. Възпитаниците на госпожа Николова бяха извънредно сръчни и изготвиха доста радостни и закачливи книгоразделители, които ще им останат за спомен от днешното посещаване. Малчуганите бяха извънредно разчувствани от визитата си в Детския отдел и срещата си с библиотеката и задаваха доста въпроси. Обещахме си да се забележим още веднъж и по други мотиви, свързани с книгата и четенето.

Четенето е извънредно потребно за децата, защото от най-ранна детска възраст то развива въображението им, усъвършенства речниковия им ресурс и оказва помощ за сполучливото им показване в учебно заведение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР