От днес стачкуващите служители в Министерството на външните работи прекратяват

...
От днес стачкуващите служители в Министерството на външните работи прекратяват
Коментари Харесай

Стачкуващите служители в МВнР прекратяват протеста си

От през днешния ден стачкуващите чиновници в Министерството на външните работи приключват митинга си.

В писмо до медиите те показват, че съществена причина за едностранното преустановяване на митинга им, който стартира през октомври като алегоричен и прерасна в ефикасен при започване на декември, е неналичието на градивен разговор с управлението на ведомството.

Във видеообръщение Мартин Колев, ръководител на Професионалното обединяване на държавните чиновници от дипломатическата работа, показва:

" Определяме като надълбоко разочароващ отхвърли на министъра на външните работи да води договаряния по достойните претенции на чиновниците от системата за насъбраните с години проблеми и да работи за намиране на решения за бъдещето на българската дипломатическа работа. Работодателят не е подписал нито един протокол от извършените сред нас едвам няколко срещи. Успяхме да убедим необятната общност, редица български държавни институции, организации, политици и други в основателността на нашите претенции, само че не успяхме да ангажираме нашия шеф за разрешаване на кадровата рецесия, която от години се задълбочава в системата на Министерство на външните работи и по която незабавно би трябвало да бъдат подхванати бързи и решителни дейности ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР