От днес Словакия е с ново десноцентристко коалиционно правителство, начело

...
От днес Словакия е с ново десноцентристко коалиционно правителство, начело
Коментари Харесай

Словакия с ново правителство

От през днешния ден Словакия е с ново десноцентристко съдружно държавно управление, отпред на което застава Игор Матович. Това става откакто през февруари изведоха на власт антикорупционни партии. Новите министри поставиха клетва с маски. Към момента в страната има 137 случая на ковид. Няма умряли в резултат на вируса.

„ Имайки поради своята отговорност и бремето, с което ни натовари пандемията, ние сключихме съдружна договорка, за можем да осъществим обещанието си да създадем Словакия страна, от която всички почтени хора да могат да се гордеят ", сподели Матович, откакто партиите от държавната коалиция подписаха съглашението.

Матович и неговата партия ОЛаНО (Обикновени хора и самостоятелни личности) завоюваха 25% от гласовете на изборите в края на февруари и ще ръководят дружно с три други партии - Сме татковина " (Ние сме семейство) - обществено консервативна и евроскептична, " Свобода и взаимност " - стопански демократична, и " За люди " (За хората) - " меко " консервативна, отпред с някогашния министър председател Андрей Киска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР