От днес Сингапур след двумесечна национална карантина започна да позволява

...
От днес Сингапур след двумесечна национална карантина започна да позволява
Коментари Харесай

Сингапур: край на двумесечната карантина

От през днешния ден Сингапур след двумесечна национална карантина стартира да разрешава възобновяване на действия, при които " няма огромен риск от предаване " на ковид, съобщи ДПА. Решението бе взето, макар че страната е на второ място в Източна Азия по брой на инфектирани.

Днес към този момент работят офиси и индустриални предприятия, децата се върнаха в учебно заведение, стартират да отварят и храмовете.

Сингапурският министър-председател Ли Сян Лун сподели през вчерашния ден, че отслабването на ограниченията евентуално ще се посрещне с голямо облекчение от всички, само че предизвести, че то сигурно крие опасности.

В богатия град страна - огромен интернационален финансов и търговски център, са открити 35 292 случая на инфектирани с ковид, повече от която и да е страна в Източна и Югоизточна Азия, като изключим Китай. Повечето от случаите обаче бяха измежду непознати служащи, живеещи натясно в общежития. Освен това относителният брой на смъртните случаи в Сингапур - общо 24, е измежду най-ниските в света. Правителството даде обещание, че ще построи нови общежития, в които да се настанят до 100 хиляди от общо 320-те хиляди служащи мигранти, които от време на време спят по 10-20 души в стая.

Засега остават още някои ограничавания поради епидемията - заведенията за хранене още не одобряват клиенти, остават затворени фитнесите и кината.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР