От днес ще можем онлайн да купуваме електронна винетка чрез

...
От днес ще можем онлайн да купуваме електронна винетка чрез
Коментари Харесай

От днес вече можем да купуваме новите електронни винетки

От през днешния ден ще можем онлайн да купуваме електронна винетка посредством уебсайт и мобилно приложение. Електронният портал ще може да устоя 10 хиляди едновременни визити, което съгласно нашите разбори ще бъде задоволително да поеме първичният напор от консуматори. Това сподели пред ТВ " Блумбърг “ Антон Антонов, шеф на " Националното тол ръководство “ на Агенция " Пътна инфраструктура “. Той изясни, че водачите, които имат стикер винетка, годна и през 2019 година, ще могат да я преобразуват (конвертират). Преобразуването от хартиена в електронна винетка ще се прави през уеб страницата bgtoll.bg и на гише. Информацията ще се подава непосредствено към системата. Потребителите ще би трябвало да вкарат регистрационен номер и годност на хартиената винетка.

Цените на електронните винетки остават същите, за всичките типове винетки. От първи януари ще има нов тип винетка – уикенд, чиято цена се предлага да бъде 10 лева Тя е предопределена за хората, които по-рядко пътуват. За тежкотоварните коли винетките ще бъдат годни до 15 август. От 16 август колите над 3,5 т. ще би трябвало да заплащат тол такса. Улеснение за потребителите е, че няма да има потребност да носят записка или квитанция за купена винетка, отпада и лепенето на книжен стикер.

Тол системата е една от най-модерните ИТ системи, съобщи Антонов. Всички връзки са криптирани със специфични устройства и намесата на хакерски офанзиви е оптимално лимитирана.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР