От днес ще бъде възстановена възможността електронна винетка да се

...
От днес ще бъде възстановена възможността електронна винетка да се
Коментари Харесай

Важна новина за електронните винетки

От през днешния ден ще бъде възобновена опцията електронна винетка да се купи 30 дни преди датата на активирането й както за леките, по този начин и за тежките коли. Това оповестиха от пресслужбата на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

От 31 декември 2019 година се наложи краткотрайна смяна в периода за отсрочената покупка от 30 дни на 7 дни поради внедряване на актуализация на електронната система за събиране на пътни такси по отношение на въвеждането на тол системата за тежкотоварните коли над 3,5 тона.

До възобновяване на 30-дневния период електронна винетка ще може да се купи до 7 преди датата на активирането й както за леките, по този начин и за тежкотоварните коли.

От 31 януари 2020 година ще бъде прекратена продажбата на месечни винетки (30 дни) за тежкотоварните коли, защото от 1 март за тях се вкарва такса на база изминато разстояние – тол.

След старта на тол системата за тежкотоварните коли също ще може да се предплаща пътна такса – посредством маршрутна карта. Тя ще може да се купи до 7 дни авансово от регистрирани консуматори (регистрацията е посредством е-поща през платформата за пазаруване на маршрутна карта) или два дни авансово – от нерегистрирани консуматори (за днешния или до 23:59 часа на утрешния ден).

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР