От днес Северна Македония е най-новият член на НАТО. С

...
От днес Северна Македония е най-новият член на НАТО. С
Коментари Харесай

Северна Македония официално вече е член на НАТО

От през днешния ден Северна Македония е най-новият член на НАТО. С присъединението си към военния алианс, страната се трансформира в 30-тия член на съюза.
През февруари 2019 година съдружниците от алианса подписаха протокола за присъединение на страната на Организацията на северноатлантическия контракт.
На своята страница в Twitter генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства Северна Македония с пълноправното ѝ участие. „ Пътят беше дълъг, само че напъните дадоха резултат... Радваме се, че 30-тата държава-членка на Алианса е с нас “, написа той.
Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео разгласи през днешния ден, че в Държавния департамент са подадени ратификационните документи за участие в НАТО.
„ Влизането на Северна Македония в НАТО е резултат от напъните, които прави години наред държавното управление и народа на Северна Македония “, разгласи той и изрази вяра, че участието в НАТО ще докара до интеграция, демократични промени, сигурност и непоклатимост в целия район.
„ Това е исторически миг, който принадлежи на всички жители и на плеядата политици и визионери, които в продължение на три десетилетия работиха за реализирането на концепцията за по-сигурна и просперираща татковина “, съобщи министърът на външните работи на Северна Македония Никола Димитров.
Церемонията по издигането на знамето на Македония пред щаб-квартирата в Брюксел ще се състои на 30 март в наличието на Столтенберг, ръководителят на Военния комитет на НАТО и ръководителят на делегацията на Северна Македония в НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР