От днес - седем седмици преди Великден, след Сирни Заговезни,

...
От днес - седем седмици преди Великден, след Сирни Заговезни,
Коментари Харесай

Започва Великият пост

От през днешния ден - седем седмици преди Великден, след Сирни Заговезни, стартира Великденският пост. Великият пост (или Велики пости, Света Четиридесетница) е интервал от седем седмици в християнството, който предхожда най-големия православен, християнски празник Възкресение Христово (Великден). Това е най-продължителният и значим постен интервал в годината, част от подготовката за Великден.
Великият пост е преносим интервал в църковния календар според от това по кое време се пада Великден, който също е преносим празник и стартира по традиция седем седмици преди Великден. Последната, подготвителна седмица преди постите се назовава Неделя Месопустна (Месни заговезни). Постът включва следните седмици: Неделя православна, Неделя на св. Григорий Палама, Неделя Кръстопоклонна, Неделя на св. Йоан Лествичник, Неделя на преподобната Мария Египетска, Връбница и Страстната седмица, която приключва с Възкресение Христово.
Великият пост е време на посвещаване на индивида на Бога, по образеца на Христос, който е прекарал четиридесет дни в пустинята в пост и подготовка за своята жертва за индивида. През Великия пост индивидът скърби поради своята прегрешение, станала причина за жертвата на Иисус Христос. Човекът би трябвало да премисля държанието си и да се моли да му бъдат простени греховете, с цел да се пречисти телом и духом. За този интервал има специфичен алманах с песнопения, така наречен Постен триод, който съдържа къс канон нормално с покаен темперамент за всеки ден от поста.

Целта на постите е, посредством самоограничение (не единствено от определни храни, само че и от необятен набор "лоши мисли и каузи ") и примирение да се реализира смирение, с цел да се посрещне почтено Възкресение Христово.

Освен в Православната черква, постите се съблюдават и в Римокатолическата черква. Протестантските църкви имат позитивно отношение към постите, без да ги считат за наложителни.



Коментари (0)Коментатори (0) публикувай коментар



Коментарът се запаметява. Моля, изчакайте... Ако сте регистриран консуматор влезте с вашите e-mail и ключова дума. Това ще Ви улесни при публикуването на коментар .

Все още нямате регистрация? Регистрирайте се , гратис е и става бързо .

За вход в системата, можете да употребявате и своя коментар:
код: Забележка: Публикуването на мнения не е анонимно . Всеки публикуващ коментар автоматизирано се съгласява с Общите условия за писане на мнения.

Условия за издание на коменатри:

Коментарите подлежат на администраторски надзор. Нецензурни, расистки изявления и обидни отзиви, както и рекламни послания могат да бъдат изтривани. Всякаква пропаганда и реклама на каквито и да било артикули, услуги, марки или компании е изцяло неразрешена. При доказване на лъжовен или подвеждащ коментар, същият ще бъде изтриван. При чести нарушавания от страна на един консуматор, достъпът му до уеб страницата ще бъде стеснен.Коментарите към публикациите са за разискване на тематиката, разисквана в публикацията. Всякакви мнения, които не са по тематиката, могат и най-вероятно ще бъдат изтрити. Обръщения към уеб страницата и поддържащите го в мненията не се позволяват. За задачата, апелирам, използвайте опциите за контакт с нас, посочени на страницата " За контакти ".



Зареждане! Моля, изчакайте... Покажи: Всички | Само на регистрирани | Моите Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за наличието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за издание на мнения.
Все още няма мнения към публикацията. Бъди първият, който ще напише коментар! ИЗПРАТИ НОВИНА  Новини от през днешния ден [11] Новини от през вчерашния ден [21] « Февруари 2018 година » пон вто сря чтв пет съб нед12345678910111213141516171819202122232425262728 Актуални тематики Първа лига, сезон 2017/2018 Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР