От днес се слага край на тътренето по отсечката на

...
От днес се слага край на тътренето по отсечката на
Коментари Харесай

Отпушва се трафикът по „Тракия“ след изхода от София


От през днешния ден се поставя завършек на тътренето по правата на автомагистрала „ Тракия “ малко след изхода от София поради ремонтните действия по 5 поредни виадукта. С възобновяване на трафика в платното за София приключват плануваните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безвредно по обновените мостови уреди.

Ремонтът в платното за София на виадуктите при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км на автомагистралата стартира на 13 март и строителите от „ Автомагистрали “ ЕАД работиха извънредно мобилизирано, с цел да завършат работата си в избрания период. По време на изключителното състояние плануваните действия продължиха при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения в битката против разпространяването на COVID-19. Горното строене на виадуктите е с ремонтирани пътни плочи, греди, хидроизолация, нови фуги и тротоарни блокове, асфалтова настилка, маркировка, защитни парапети и мантинели. Ремонтът на долното строене /колоните/ на оборудванията продължава без това да затруднява по никакъв метод пътуването по автомагистралата.

В обновяването на оборудванията са употребявани близо 4 800 куб. м бетон, 600 тона армировъчна стомана, 25 000 кв. м хидроизолация, над 26 000 тона асфалт и над 18,4 км пътни и мостови ограничаващи системи от най-голям клас.

Със завършването на ремонта на платното за София на виадуктите - при 13-ти км /с дължина 254 м/, при 15-ти км /322 м/, при 17-ти км /322 м/, при 18-ти км /242 м/, и при 20-ти км /404 м/, завършва обновяването на оборудванията, които не бяха ремонтирани от построяването им. Заедно с виадуктите са актуализирани и 11 км от платното за София сред оборудванията. Участъкът е с нова асфалтова настилка и ограничаващи системи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР