От днес се разрешават културно-развлекателни мероприятия (театри, концерти, сценични прояви,

...
От днес се разрешават културно-развлекателни мероприятия (театри, концерти, сценични прояви,
Коментари Харесай

Театрите отварят от днес

От през днешния ден се позволяват културно-развлекателни мероприятия (театри, концерти, театрални прояви, занятия от танцовото, креативното и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и други), при претовареност на местата до 30 % от общия им потенциал на закрито и до 50% от общия им потенциал навън. Това гласи нова заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, съобщи Канал 3.

Максималният потенциал на потребление на залите (читалища, детски комплекси, културни домове, юношески центрове, учебни салони и зали, частни обекти, военни клубове и други) съгласно квадратурата на помещението при претовареност на местата не повече от 20 индивида за груповите занимания, и не повече от 1 човек на 4 кв. м. повърхност.

В заповедта на здравния министър се споделя още, че от 1 юни се позволяват визитите в закрити площи на заведения за хранене, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, детски и спортни уреди на закрито, увеселителни и игрални зали, в т.ч и тези в търговски центрове вид МОЛ, питейни заведения, като се изключи нощни заведения, пиано-бар и нощен бар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР