От днес се премахва неефективната практика да договарят танкери без

...
От днес се премахва неефективната практика да договарят танкери без
Коментари Харесай

Румен Радев: От днес се премахва практиката да се договарят танкери без търг

" От през днешния ден се отстранява неефективната процедура да договарят танкери без търг, без да се знае кой и по какъв начин дефинира доставчика и цената - все въпроси, които вие по този начин и не зададохте. " Това съобщи президентът Румен Радев от Севлиево, откакто от кабинета оповестиха, че " Булгаргаз " афишира търгове за доставка на полутечен газ с небосвод до 2034 година.

" Днес виждате, че " Бугаргаз " разгласи за първи път открит търг за доставка на полутечен газ и то три типа - кратковременен, средносрочен и дълготраен за 10 години от началото на 2024 година. Така се прави и по този начин би трябвало да се прави в бъдеще - намерено, транспарантно, равнопоставено към всички вероятни снабдители ", означи президентът.

По думите му диверсификацията ще е допустима единствено по този метод - състезателност и най-хубави условия за страната ни. Той беше безапелационен, че не би трябвало да се търсят решения месец за месец, както е било до момента, а да се търси стратегическо партньорство с дълготраен с дълготраен небосвод. 

" То ще повлияе безспорно и на цените на втечнения газ за тази година ", уточни Радев, като поздрави и държавното управление за енергичната работа и подписания през вчерашния ден контракт с " Газтрейд " за гарантиране на 1 милиарда куб. м полутечен газ от терминала в Александруполис.

" Продължават напъните и за решение на най-тежкия проблем - обезпечаване на слотове на терминалите до края на тази година, защото по-добрите шансове за гарантиране на тези слотове бяха пропилени напролет ", акцентира президентът.

Той изрази очакванията си интерконекторът с Гърция да бъде завършен в период.

Попитан от публицистите по отношение на организирането на идните парламентарни избори, Румен Радев съобщи следното:

" Едно от най-важните провокации за нас като общество е да се проведат освен почтени и транспарантни избори, само че и да се реализира изборна интензивност, която да даде легитимност на новия парламент да изличи устойчиво и стабилно държавно управление ".

По думите му с детайлна и транспарантна методика и с безкомпромисна битка към купения избор служебният кабинет прави всичко допустимо, с цел да се увеличи изборната интензивност.

" За изборната интензивност е сериозно значимо държанието на партиите, което би трябвало да предизвиква гражданското присъединяване, а не да ги отблъсква - не демагогията, а обединяването към решения, които да ни изведат от рецесията и да работят за модерното развиване на България ", разяснява още Румен Радев.

 На въпрос какво е мнението му по отношение на концепцията за президентска република, президентът отговори също с въпрос: " Да сте ме чули аз да повдигам въпроса за президентска република? "

Президентът Румен Радев взе участие в церемонията по разширение на индустриалния потенциал на завода на " Хитачи Енерджи " за съвременно съоръжение за високо напрежение в Севлиево.

С церемонията бяха маркирани и 60 години от основаването на завода. Президентът Радев прегледа индустриалния развой и се срещна с млади експерти, работещи в компанията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР