От днес се отменя общонационалната карантина в Словакия, наложена на

...
От днес се отменя общонационалната карантина в Словакия, наложена на
Коментари Харесай

Словакия излезе от националната карантина, наложена на 12 март

От през днешния ден се анулира общонационалната карантина в Словакия, наложена на 12 март поради коронавирусната пандемия. Ограниченията стопираха да работят от 7 ч. (8 ч. българско време), заяви министър председателят Игор Матович, представен от ТАСС.

Пада и задължението за двуседмична домашна карантина за жители, които се завръщат в страната от 19 страни членки на Европейски Съюз, където " е дребен рискът от заразяване с ковид ", прецизира Българска телеграфна агенция. 

Предпазните маски в Словакия от през днешния ден са наложителни единствено при диалог с други хора на открито, а също по този начин в публични пространства и в публичния превоз. Те към този момент може да не се употребяват в офисите, в случай че е обезпечено най-малко двуметрово разстояние сред чиновниците.

Словакия позволява от през днешния ден и свободните пътувания до и от 16 страни членки на Европейски Съюз, в това число България, епидемиологичната обстановка в които не буди опасения у медиците. Миналата седмица Словакия към този момент отвори границите си за прилежащите Чехия, Австрия и Унгария. Подновяват се пътническите транспорти с всички типове превоз до и от европейските страни с най-малък риск от заразяване с новия ковид.

До момента в Словакия са регистрирани 1531 инфектирани с вируса, оздравелите са 1402, умрелите - 28. Тествани са 190 426 поданици на страната с население близо 5,4 милиона. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР