От днес се ограничава движението в платното за Варна на

...
От днес се ограничава движението в платното за Варна на
Коментари Харесай

Продължава ремонтът на единия от виадуктите на Хемус

От през днешния ден се лимитира придвижването в платното за Варна на виадукта край с. Потоп при 19-ти км на автомагистрала " Хемус ", оповестяват от АПИ.

Движението в близо 2-километров сектор (между 18-ти и 20-ти км) ще се прави в двете посоки в платното за София. Спирането на трафика е заради продължение на ремонта по гредите на оборудването, които започнаха предходната година.

През 2019 година беше ремонтирано платното на виадукта, което е с нова хидроизолация, фуги, асфалт, парапети, ограничаващи системи и т. н.

Очаква се ремонтът на гредите да приключат доникъде на май. Тогава трафикът ще бъде трансфериран в напълно обновеното платно за Варна, а ще бъде затворено платното за София, което до момента не е ремонтирано. Очаква се строителните работи по оборудването в посока столицата да завършат до края на годината.

За облекчение на трафика всеки петък в пиковите часове в региона на 19-ти км ще има две ленти за Варна и една за София. В неделя ще има две ленти за София и една за Варна.
 Ремонтират още един виадукт на Автомагистрала
Ремонтират още един виадукт на Автомагистрала " Хемус "

Виадуктът " Потоп "

Реверсивно придвижване ще бъде въвеждано и при събирането на няколко почивни дни, като двете ленти за Варна ще бъдат в последния работен ден, а за столицата - в последния почивен ден. Скоростта на придвижване в сектора е до 50 км/ч.

АПИ поучава водачите да карат деликатно, със съобразена скорост, да не подхващат рискови изпреварвания и да съблюдават прецизно въведената краткотрайна организация на придвижването. Ремонтите са наложителни и би трябвало да бъдат направени, с цел да се пътува по-късно доста по-безопасно и комфортно по актуализирани пътни сектори.
 Инженер: Всички мостове и виадукти по Автомагистрала
Инженер: Всички мостове и виадукти по Автомагистрала " Хемус " са за ремонт

Не е нужно човек да е експерт, с цел да оцени положението на оборудванията

Виадуктът при 19-ти км на Автомагистрала " Хемус " е с дължина 525 м. В употреба е от 1975 година и оттогава не е главно ремонтиран. През предходната година бяха осъществени ремонтни действия на горното и долното строене на оборудването. Беше отстранена напълно остарялата настилка на платното за Варна, ремонтирани са стълбове, греди, ригели и лагери.

През 2020 година стартира обновяването на платното за София - горно и долно строене.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР